maanantai 16. kesäkuuta 2014

Nokkossämpylöitä

Eräässä Facebookin odotusryhmässä tuli puhetta nokkosten käytöstä ruuanlaitossa. Nokkosella on  myös monia hyödyllisiä ominaisuuksia.Toinen hyödyllisiä ominaisuuksia sisältävä rikkaruoho on Voikukka. Päätin kokeilla laittaa näitä sämpylöihin. Ja no tapojeni mukaisesti toimin ensin ja luin ohjeet vasta sitten... Nokkonen pitäisi ryöpätä ennen käyttöä. Itse vain huuhtelin ja silppusin taikinan sekaan.
Olen aika laiska leipomaan ja yleiskone onkin sitten ollut ihan pelastus. Sämpylää tehdään poikien kanssa lähinnä sitten kippaamalla kaikki aineet yleiskoneeseen ja valmis taikina nousemisen jälkeen pellille. Painelen lastalla taikinan valmiiksi paloiksi. Ne on sitten helppo vain taittaa irti toisistaan.
Ihan hyviä näistä tuli. Pikkasen liian kauan ehti olla uunissa ja pohjasta tuli vähän kova, mutta saatiin koko satsi syötyä kolmestaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti