maanantai 13. maaliskuuta 2023

Digitaalinen identiteettini

Seuraavassa tehtävässä olisi tarkoitus pohtia omaa digitaalista identiteettiäni. Vuosi kaudet minulla oli netissä eräänlainen "käyttäjäminä". Käytin todella monessa paikassa samaa nimimerkkiä ja minusta löytyi enemmän tietoa tällä nimimerkillä, kuin omalla nimelläni. 

Toisaalta silloisella nimelläni minulla oli aika tunnettu kokonimikaima, joten omalla nimelläni etsimällä ei löytynyt paljonkaan tietoja minusta. Nykyinen nimeni on sen verran harvinaisempi (meitä on vain kolme), että suurin osa google-osumista osuu nimenomaan minuun. Löytyy LinkedIn, Facebook ja Pinterest -profiilit. Lisäksi löytyy jotain viranhaltijapäätöksiä entisiin työpaikkoihini liittyen, sekä edellisten opintojeni opinnäytetyö. Tässä kohti kyllä ihmetyttää, miten nimenomaan minun opinnäytetyöni löytyy, mutta kaimani samoihin aikoihin tekemään toisen AMK:n opinnäytetyötä ei Google hakuvastaukseksi tarjoa.

Eniten käyttämääni sosiaalista mediaa (Instagramia) ei kuitenkaan listalta löydy, sillä en ole halunnut siellä esiintyä omalla nimelläni. Tämä sen takia, että olen työskennellyt kouluissa ja olen halunnut jotain asioita pitää pienemmän piirin tiedossa. Instagram-tilini on yksityinen ja joskus rajaan sielläkin julkaisuja näkymään vain läheisille kavereille.

Koska suurin osa itseäni koskevista hakutuloksista oli omia profiilejani eri palveluissa, pystyn aika hyvin määrittelemään mitä tietoja minusta on löydettävissä.

Ajattelen, että digitaalinen identiteetti on se puoli itsestä, jonka haluaa näyttää. Se on myös se osallistuva ja monessa mukana oleva tyyppi, koska netti monesti näyttää sen mitä teet. Ei mitä olet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti