sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Sosiaalisen median käyttöni

 Tänään ajattelin pohtia hieman omaa somen käyttöäni. Ensimmäiset kosketukset jonkinlaiseen someen ovat olleet varhaisteini-ikäisenä löytämäni KissFM chat sekä Artic.net. Kuinka moni muistaa vielä nämä? Jossain vaiheessa mukaan tulivat irc-galleria ja monenlaiset keskustelufoorumit. Keskustelufoorumien maailmaan sukelsin jossain vaiheessa niin voimakkaasti, että olen jopa tehnyt AMK opinnäytetyönä eräälle keskustelufoorumille käyttäjätutkimuksen. Aika pian foorumeiden jälkeen mukaan astuivat myös blogit. Suurin merkitys blogeilla on ollut itselleni siinä vaiheessa, kun keskimmäinen poikamme syntyi. Silloin Pieni urhea taistelijani-blogi oli itselleni keino selviytyä. Nyt pian 12 vuotta myöhemmin olen viimein ryhtynyt lukemaan noita vanhoja tekstejä ja muokkaamaan niitä sellaiseen muotoon, mihin haluan ne nettiin jättää.

Nykyään aktiivisimmin käyttämäni sosiaalisen median alustat ovat Instagram, Twitter ja Facebook. Eniten sisältöä tuotan Instagramiin. Puhelimeltani löytyvät myös Snapchat, Jodel ja Pinteres-sovellukset, mutta niitä tulee käytettyä hyvin vähän. LinkedIn-profiili löytyy myös, mutta sitä tulee käytyä katsomassa aika harvakseltaan. 

Olen aikaisemmalta ammatiltani yhteisöpedagogi ja jotenkin ajattelisin, että jos olisin päätynyt tekemään nuorisotyötä, niin silloin olisi hyvä ottaa haltuun esim. Discord. Näin on tehnyt esimerkiksi Valkeakosken nuorisotoimi. Toimintaterapeuttina en näe ihan niin selkeitä käyttökohteita tuon tapaiselle palvelulle. Toimintaterapia on kuitenkin aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin suunniteltua palvelua.

Tällä hetkellä toimintaterapian alalla tehokkaasti ainakin Instagramia käyttää Suomen toimintaterapialiitto. Itse seuraan heidän toimintaansa kaikkein eniten juuri Instagramin kautta. Sieltä saa ajankohtaista tietoa siitä, mitä toimintaterapian kentällä tällä hetkellä tapahtuu.

Olen aika vähän törmännyt oman alan sosiaalisen median tileihin. Senpä takia nostan tähän pari sosiaali- ja terveysalan aktiivista some-toimijaa: Tiedenaiset tuottavat hyvin monenlaista sisältöä Instagramin lisäksi myös omille verkkosivuilleen, podcasteihin ja omaan blogiinsa. Toinen aktiivinen Instagram-tili on Soiten Lastensairaalan tili. Se antaa mukavasti kuvan siitä, mikä Soiten lastensairaala oikein on ja mitä siellä tehdään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti